Mainos
Mainos

Työaikajoustot yleistyivät kaikilla aloilla

Moni palkansaaja viettää tämänkin joulun ja uudenvuoden välipäiviä vapaalla työaikajoustojen avulla. Liki kahdella kolmasosalla palkansaajista on tätä nykyä mahdollisuus säästää normaalin työajan ylittäneitä työtunteja ja toisaalta tehdä joskus lyhyempää työpäivää.

Työaikajoustot ovat yleistyneet kaikilla aloilla viime vuoteen verrattuna, käy ilmi tuoreesta työolobarometrista. Eniten joustomahdollisuuksia löytyy valtion työpaikoilta.

Valtaosa pystyy pitämään säästöön kertyneillä työtunneilla kokonaisia vapaapäiviä. Aiempien vastaavien selvitysten perusteella tyytyväisyys työaikajoustoihin kasvaa selvästi, jos työntekijä voi kerätä yhden tai useamman vapaapäivän säästöön.

Ylitöitä puolestaan on tehty hieman vähemmän kuin vuosi sitten. Vähennys selittyy lähinnä sillä, että teollisuudessa paiskittiin ylitöitä aiempaa vähemmän.

Laskusta huolimatta ylitöitä tehneitä palkansaajia oli elokuussa 1,2 miljoonaa. Yli 300 000 teki ylitöitä ainakin osittain ilman korvausta.

Työ- ja elinkeinoministeriön työolobarometria varten haastateltiin noin 1200:aa palkansaajaa syys-lokakuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme