Mainos
Mainos

Työaikamääräysten noudattaminen parantunut

Suurimmalla osalla valvotuista yrityksistä työaikakirjanpito on kunnossa. Teollisuudessa tilanne on keskimääräistä selvästi parempi.

Työaikamääräysten noudattamien on työsuojelupiirien selvitysten mukaan hieman parantunut. Törkeitä rikkomuksia tapahtuu silti edelleen. Osa näistä johtaa rikosoikeudellisiin toimenpiteisiin, ja kolmisenkymmentä tapausta päätyy vielä tämän vuoden aikana syyttäjälle.

Turun ja Porin työsuojelupiirin piiripäällikön Seppo Pekkalan mukaan työsuojelupiirit ovat tehneet kuluvan vuoden aikana lähes 2500 tarkastusta, joissa selvitettiin työpaikan työaikakirjanpito ja teetetyn ylityön määrä. Tarkastuksen kohteena oli lähes 90 000 työntekijän työajat.

Työaikakirjanpito oli kunnossa suurimmassa osassa yrityksistä eli 80 prosentissa valvontakohteista. Viime vuonna kirjanpito oli kunnossa 75 prosentissa yrityksistä.

-Teollisuudessa tilanne oli selvästi keskimääräistä parempi. Kuljetusala on edelleen ongelmallinen, listaa Seppo Pekkala. Hän muistuttaa, että kalenterivuodessa saa teettää ylityötä enintään 250 tuntia.

-Yhteensä 12 työpaikalla todettiin yli 600 tunnin ylityömäärä. Näistä viisi oli kuljetusalalla ja kolme teollisuudessa. Suurin yksittäinen ylityömäärä oli erään kuljetusliikkeen työntekijän 1786 tuntia.

Pekkala korostaa, että työaikasäädösten noudattaminen luo pohjaa henkilöstön jaksamiselle ja työssä pysymiselle sekä vaikeuttaa harmaata taloutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme