Mainos
Mainos

Työaikoja ja ylitöitä ei kirjata kunnolla

Työaikojen kirjaamisessa on edelleen ongelmia useissa yrityksissä. Tämä selvisi työsuojelupiirien tehovalvonnassa, jossa tarkastettiin yhteensä 3000 yrityksen työaikakirjanpito ja ylitöiden teettäminen.

Huonoiten työaikoja kirjataan työvoimaa vuokraavissa yrityksissä. Tarkastetuista vuokratyöfirmoista yli puolella ilmeni puutteita.

Myös ylitöiden kirjaamisessa oli ongelmia monissa yrityksissä. Tarkastuksissa joka kymmenes yritys ei voinut selvittää työntekijöiden tekemiä ylitöitä, koska niitä ei ollut kirjattu kunnolla.

Sen sijaan pahat ylityörikkomukset ovat vähentyneet parin viime vuoden aikana. Ylitöiden enimmäismäärä ylittyi enää viidessä prosentissa tarkastetuista yrityksistä.

Heikoimmin asiat olivat kuljetusalalla, jossa ylityöt jäivät selvittämättä lähes joka kolmannessa yrityksessä. Liikaa ylitöitä tehtiin lähes joka seitsemännessä kuljetusalan yrityksessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot