Mainos
Mainos

Työeläkemaksuista ei vieläkään sopua

Palkansaajajärjestöt haluaisivat korottaa työeläkemaksuja heti, jotta äkillisiä nostoja ei tarvittaisi kun eläkeläisten määrä kasvaa. EK taas torjuu korotukset työllisyyttä heikentävinä.

Ensi vuoden työeläkemaksujen tasosta pyritään edelleen saamaan ratkaisu lähiaikoina. Tavoitteeksi on asetettu huominen iltapäivä.

Palkansaajien ja työnantajien maksamien eläkkeiden tasoa pohtiva ns. Puron työryhmä kokoontui jälleen tänään, mutta yksimielisyyttä ei saatu aikaan.

Neuvotteluja jarruttavat työmarkkinakeskusjärjestöjen näkemyserot. Elinkeinoelämän keskusliitto ei pidä tarpeellisena esillä ollutta 0,2 prosenttiyksikön korotusta maksuihin. Työnantajapuolella halutaan edetä hitaammin, sitä mukaa kun kustannusten tarpeesta on enemmän tietoa.

Palkansaajapuolella vaaditaan, että varautuminen eläköitymisen aiheuttamiin kustannuksiin aloitettaisiin jo nyt, jotta äkillisiltä nousupaineilta vältyttäisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme