Mainos
Mainos

Työeläkeuudistus voimaan vuoden vaihteessa

Työeläkeuudistuksen tavoitteena on saada suomalaiset viihtymään töissä merkittävästi pidempään kuin tällä hetkellä.

Ensi vuoden alusta Suomessa tulee voimaan eläkeuudistus. Tuolloin varsinaisesta vanhuuseläkeiästä siirrytään joustavaan eläkeikään. Eläkkeelle jäädään jatkossa oman päätöksen mukaan 62:n ja 68:n ikävuoden välillä .

Suuren työeläkeuudistuksen tavoitteena on saada suomalaiset viihtymään töissä merkittävästi pidempään kuin nyt. Tällä hetkellä 59-vuotiaista työikäisistä alle puolet on töissä ja 61-vuotiasta enää kolmannes.

Työeläkeuudistus houkuttelee eläkeaikojen lykkäämiseen rahalla. Eläkkeen peruskarttuma on jatkossa 52-vuotiaaksi asti 1,5 prosenttia vuodessa. Siitä se nousee asteittain ollen huipussaan 63-68-vuotiaana kolminkertainen eli 4,5 prosenttia palkasta vuotta kohden.

Vuodenvaihteesta lähtien työeläkettä lasketaan koko työuran aikaisten ansioiden perusteella. Uutta on myös se, että monien palkattomien jaksojen eläketurva kohenee.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.10.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme