Mainos
Mainos

Työeläkkeisiin 2,8 prosentin indeksikorotus

Työeläkkeisiin tulee ensi vuonna 2,8 prosentin indeksikorotus. Työeläkeindeksin tarkistus nostaa myös kaikkia muita siihen sidottuja sosiaaliturvaetuuksia ensi vuoden alusta lähtien.

Työeläkeindeksiin on sidottu ansio- ja perhe-eläkkeiden lisäksi muun muassa sotilasvammalain mukaiset eläkkeet sekä sukupolvenvaihdoseläkkeet.

Lisäksi tähän indeksiin on sidottu muun muassa tapaturmavakuutuslain, liikennevakuutuslain ja potilasvahinkolain mukaiset etuudet.

Palkkakerroin vaikuttaa muun muassa sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahojen tulorajoihin, omaishoidon tuen vähimmäismäärään sekä perhehoitajien palkkioihin.

Korotukset lisäävät sosiaaliturvaetuuksien kustannuksia ensi vuonna noin 659 miljoonalla eurolla, josta pääosan rahoittaa yksityisten alojen eläkejärjestelmä. Asiasta tiedotti sosiaali- ja terveysministeriö.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot