Mainos
Mainos

Työelämän muutoksista kerrotaan vähän ja myöhään

Odottamattomat muutokset ja epävarmuus ovat vaikuttaneet haitallisesti työyhteisöihin.

Suomalaiset saavat tietoa työtään koskevista muutoksista selvästi aiempaa heikommin, käy ilmi Tilastokeskuksen tuoreesta työolotutkimuksesta. Kaikkein arvaamattomin on yksityissektori.

Enää kolmasosa palkansaajista kertoo saavansa tietoa muutoksista jo niiden suunnitteluvaiheessa, ja joka neljäs palkansaaja joutuu kohtaamaan muutokset ilman etukäteistietoa. Vuonna 1997 vielä 41 prosenttia palkansaajista ilmoitti saavansa tietoa muutoksista jo suunnitteluvaiheessa.

Kiire, odottamattomat muutokset ja epävarmuus ovat vaikuttaneet työyhteisöihin. Työpaikan sosiaaliset suhteet ovat kärsineet ja työpaikkakiusaaminen ja univaikeudet lisääntyneet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot