Mainos
Mainos

Työikäisten terveyserot kasvaneet huimasti

Työikäisten terveyserot ovat kasvaneet huomattavasti. Kun verrataan 35-vuotiaan duunarimiehen elinajan odotetta samanikäisen ylemmän toimihenkilömiehen odotteeseen, ero on 6,6 vuotta. Kaksikymmentä vuotta sitten ero oli vuotta pienempi. Myös naisilla elinajanodotteen ero on kasvanut vuodella.

Uusimpien tutkimusten mukaan ruumiillisella työkuormalla on luultua suurempi vaikutus terveyseroihin. Myös työpaikan huono henki lisää sairastavuutta.

Osa terveyseroista johtuu työoloihin liittyvistä tekijöistä, toinen osa taas erilaisista elintavoista. Alhaisen koulutuksen saaneet käyttävät alkoholia ja tupakoivat keskimäärin enemmän kuin korkeasti koulutetut. Myös ruokailu- ja liikuntatottumukset ovat monesti erilaiset.

- Työterveyshuollolla ja johtamisella on suuri haaste ennaltaehkäistä sairastavuutta. Terveyttä edistävät toimet on aloitettava niistä työntekijäammateista, joissa elintapojen ja työn riskitekijät kasautuvat, arvioi SAK:n apulaisjohtaja Marja Erkkilä Työterveyspäivillä Messukeskuksessa.

Työpaikoilla, joissa on alhainen sosiaalinen pääoma, masennusta ja tupakointia esiintyy enemmän kuin hyvin johdetuissa työpaikoissa. Suomalaisilla työpaikoilla tapahtuu myös kiusaamista enemmän kuin muissa Euroopan maissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot