Mainos
Mainos

Työkaveri paljasti päiväkodin vakavan rikosepäilyn - "ainutlaatuista"

Helsingin kaupunki on päättänyt siirtää kahden vuosaarelaisen yksityisen päiväkodin lapset muihin hoitopaikkoihin rikosepäilyn takia.

Helsingin sosiaalijohtajan Paavo Voutilaisen mukaan vinkki epäillystä rikoksesta tuli päiväkotiyrityksen sisältä - joko työntekijältä tai hallintoon kuuluvalta henkilöltä.

Voutilaisen mukaan tapaus on ainutlaatuinen. Hänen mukaansa lapsia ei ole jouduttu koskaan aikaisemmin siirtämään muualle vastaavanlaisen rikosepäilyn takia.

Voutilaisen mukaan Kolibrin ja Pikku-Kolibrin päiväkotien johtohenkilökuntaan kohdistuu vakavat rikosepäilyt.

– Meillä on paljon kokemusta siitä, että lapsia on jouduttu siirtämään home- ja vesivahinkojen takia, muttei minkään tämäntapaisen, Voutilainen kertoo.

Hän ei kuitenkaan suostu kertomaan epäillyn rikoksen luonnetta tarkemmin julkisuuslain salassapitomääräykseen vedoten. Sosiaaliviraston tietojen mukaan rikosepäilyt eivät liity kuitenkaan varsinaiseen päiväkotitoimintaan tai päiväkodin henkilökuntaan.

Päiväkodeissa on noin sata lasta. Yksityisen yrityksen ylläpitämän päiväkodin Kolibrin ja Pikku-Kolibrin lapset joutuvat ensi viikon maanantaina toistaiseksi muihin hoitopaikkoihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme