Mainos
Mainos

Työkuolemat lisääntyivät viime vuonna

Työstä johtuvien kuolemien määrä lisääntyi vuonna 2002 edellisvuoteen verrattuna. Vakuutusyhtiöt ja Valtiokonttori korvasivat ennakkoarvion mukaan viime vuonna yhteensä 192 kuolemantapausta. Vuonna 2001 kuolemantapauksia oli 184.

Suurin osa työkuolemista johtuu edelleenkin asbestin aiheuttamista ammattitaudeista. Työtapaturmien ja ammattitautien kokonaismäärä pysyi viime vuonna jokseenkin samoissa luvuissa kuin vuonna 2001. Vuonna 2002 korvattiin noin 130 000 työtapaturma- ja ammattitautitapausta, kun vuonna 2001 korvattuja tapauksia oli noin 128 000.

Työtapaturmien ja ammattitautien taajuus oli ennakkoarvion mukaan viime vuonna vuoden 2001 tasolla, sillä tehdyn työn määrä oli Suomessa kumpanakin vuonna lähes sama.

Työtapaturmia ja ammattitauteja oli viime vuonna hieman yli 32 tapausta miljoonaa työtuntia kohti. Tapaturmavakuutuslaitosten liitto julkisti valtakunnalliset työtapaturma- ja ammattitautitilastot tiistaina Tampereella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot