Mainos
Mainos

Työkyvyttömyyseläke kiinnostaa kuntien työntekijöitä

Työkyvyttömyyseläkkeelle hakeutuvien määrä on koko kunta-alalla voimakkaassa kasvussa.

Yhä useampi kuntien työntekijöistä haluaa jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle.

Kuntatyöntekijät hakevat aiempaa selvästi hanakammin työkyvyttömyyseläkkeelle. Eläkehakemuksia on tänä vuonna jätetty yli kymmenen prosenttia viimevuotista enemmän.

Vuoden 2004 ennuste lupaa lähes 30 prosentin kasvua työkyvyttömyyseläkehakemuksien määrässä vuoden 2000 tasosta. Hakemuksista hylätään vuosittain noin viidennes.

-Työpaikoilla on työpaineet ja työtehtävät kasvaneet, ehkä resursseja ei ole riittävästi ja tästä johtuen sitten työkyvyttömyyseläkehakemukset ovat lisääntyneet, arvelee varatoimitusjohtaja Eija Lehto-Kannisto Kuntien eläkevakuutuksesta.

Esimerkiksi Helsingin kaupungilta jää tänä vuonna työkyvyttömyyseläkkeelle noin 150 ihmistä, ja tulevina vuosina selvästi enemmän. Helsingin kaupungin henkilöstöjohtajan Martti Asunmaan mukaan työkyvyttömyyseläkkeelle haetaan varsinkin monista palvelualan tehtävistä esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon sektorilta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 02.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme