Mainos
Mainos

Työllistämisrahoja jää käyttämättä miljoonittain

Rahoja säästyi varsinkin siksi, etteivät työllisyyskurssit vetäneet odotettua määrää oppilaita.

Työllistämisrahoja jäi viime vuonna käyttämättä noin 24 miljoonaa. Väli-Suomen sanomalehtien mukaan rahoja jäi käyttämättä kaikissa TE-keskuksissa. Edellisvuonna työvoimapoliittiseen koulutukseen ja tukityöllistämiseen varattuja määrärahoja jäi yli 19 miljoonaa euroa.

Rahoja säästyi varsinkin siksi, etteivät työllisyyskurssit vetäneet odotettua määrää oppilaita. Ongelmia on ollut varsinkin Uudellamaalla, jossa kurssit ovat käynnistyneet hitaasti ja niillä on ollut vain vähän osanottajia.

- Työmarkkinoilla on hyvä imu. Monella alalla on työvoimapulaa, ja silloin ihmiset työllistyvät heikommallakin koulutuksella, sanoo osastopäällikkö Pekka Hakala Uudenmaan TE-keskuksesta.

Työministeriö rahoitti työllistämistoimia viime vuonna 485 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot