Mainos
Mainos

Työllistämistukirahojen käyttö vähentynyt

Työllistämistukirahoja on käytetty viime vuonna aiempaa vähemmän.

Kahden miljardin markan työllistämistuesta on jäänyt käyttämättä runsaat 200 miljoonaa markkaa. Ikääntyvien 55-59 vuotiaiden korvamerkitystä työllistämistuesta suurin osa on palautunut valtiovarainministeriöön vähäisen käytön vuoksi.

Kahden miljardin markan työllistämistuesta jäi viime vuonna käyttämättä runsaat 200 miljoonaa markkaa. Syynä tähän oli mm. se, että kunnat työllistivät edellisvuotta vähemmän, oppisopimusehtoja kiristettiin ja ikääntyvien työllistämiseen tarkoitetusta 70 miljoonan markan potista kului vain noin 10 miljoonaa markkaa.

-Tää on uusi toimenpide, ja se lähtee aina hitaasti käyntiin. Kyseessä on 55-59 vuotiaat työttömät, joiden tukityöllistäminen ei ole kovin helppoa. Kyllä on ollut nähtävissä, että nuoret työlistyvät paremmin, mutta tilanne on muuttumassa, sanoo ylitarkastaja Timo Jokiperä työministeriöstä.

Työllistämistuella työllistettiin viime vuonna noin 40 000 henkilöä. Valtio työllisti näistä runsaat 3000 henkilöä, kunnat 14 000 ja yritykset ja yhteisöt noin 23 000 henkilöä. Monet pienet ja köyhät kunnat ovat palkannet työllistämisrahalla lisää työvoimaa kunnan sosiaali-ja terveydenhoitoon. Noin puolet työllistämistuella palkatuista työntekijöistä on jäänyt kuuden kuukauden työllistämisjakson jälkeen jälleen työttömiksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme