Mainos
Mainos

Työllisyys kääntyi kasvuun

Työllisyys on kasvanut erityisesti palvelualoilla. Työministerin mukaan taloudessa on kuitenkin epävarmoja tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa työllisyyden kehitykseen jatkossa.

Työllisyys on tämän vuoden puolella kääntynyt selvään nousuun. Vuoden alkupuoliskolla töissä on ollut lähes 40 000 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvu on kohdistunut lähinnä palvelualoille.Työministeriö arvioi tilanteen paranevan myös jatkossa.

Työministeri Tarja Filatovin (sd.) mukaan talouskasvussa on kuitenkin epävarmuustekijöitä, jotka voivat vielä vaikuttaa työllisyyteen.

Vaikka hallitus on talousvaikeuksien vuoksi jäänyt 10 000 työpaikkaa jälkeen työllisyystavoitteistaan, Filatov uskoo, että budjettiriihessä sovittavat uudistukset auttavat korjaamaan tilannetta.

Budjettiin on tulossa muun muassa yli 25 miljoonan euron lisäpanostus nuorten yhteiskuntatakuuseen sekä työnantajamaksujen alennus yli 54-vuotiaiden työllistämiseksi.

Pätevästä työvoimasta pulaa

Elinkeinoelämän on entistä vaikeampi saada pätevää työvoimaa. Pula vaivaa yhä useampaa alaa. Tilanne on huonontunut selvästi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Avoimia työpaikkoja oli työministeriön mukaan kesäkuussa 56 000, mikä on uusi ennätys.

Työvoimapula vaivaa erityisesti muun muassa rakennusalaa, liikennettä ja teollisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme