Mainos
Mainos

Työllisyys koheni kesäkuussa

Työttömyysaste laski viime vuoden 8,7 prosentista 8,1 prosenttiin, kertoo Tilastokeskus. Työllisten määrä lisääntyi eniten Länsi-Suomessa ja Lapissa.

Työllisyys jatkoi viime kuussa kasvuaan. Tilastokeskuksen mukaan työssä käyviä oli kesäkuussa 38 000 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Palkansaajien määrä kasvoi, yrittäjien joukko pysyi ennallaan. Työllisten määrä lisääntyi eniten Länsi-Suomen ja Lapin lääneissä.

Tietyt teollisuuden alat vetivät entistä paremmin työvoimaa. Viime aikoina kasvussa ovat olleet esimerkiksi liikenne, rakentaminen ja rahoitus- ja vakuutustoiminta.

Työttömyysaste oli 8,1, kun se vuotta aiemmin oli 8,7 prosenttia. Työttömänä oli työvoimatutkimuksen mukaan 225 000 henkilöä eli 14 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Miesten työttömyysaste pieneni hieman, naisten pysyi ennallaan. Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä ja korkein Oulun läänissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot