Mainos
Mainos

Työllisyys kohentunut

Tuoreista kesäkuun työllisyysluvuista käy ilmi, että työllisten määrä lisääntyi Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli kesäkuussa 60 000 enemmän kuin vuotta aiemmin eli yhteensä 2 619 000. Työllisyysaste oli 73,5 prosenttia. Työllisyys parani yksityisellä sektorilla, kun taas julkisella sektorilla työllisyys pysyi samalla tasolla. Jatkuvassa kokoaikatyössä oli 57 000 ihmistä enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan työllisyys parani Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

Työttömyysaste oli puolestaan 7,4 prosenttia, eli työttömänä oli kesäkuussa 209 000 ihmistä. Luku on 0,7 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuonna 2006. Työttömyysaste oli matalin Länsi-Suomen läänissä (6,2 prosenttia) ja korkein Itä-Suomen läänissä (11,1 prosenttia).

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot