Mainos
Mainos

Työllisyystilanne lähes ennallaan

Työllisyystilanne parani vain hieman marraskuussa. Työttömänä oli 207 000 ihmistä.

Tilastokeskuksen mukaan työttömyysaste parani 0,1 prosenttiyksikköä viime vuoden marraskuusta ja työttömänä oli 207 000 henkeä. Työllisten määrä kasvoi puolestaan vuoden aikana 45 000:lla. Työllisyysaste oli nyt 67,1 prosenttia, missä on nousua 1,2 prosenttiyksikköä.

Naisten työllisyys nousi enemmän kuin miesten. Työttömien työnhakijoiden määrä oli 2000 pienempi kuin edellisen vuoden marraskuussa. Palkansaajia oli 53 000 enemmän kuin viime vuonna, ja pysyvässä kokoaikatyössä olevien määrä oli kasvanut 34 000:lla. Sen sijaan yrittäjiä oli 9000 vähemmän kuin viime marraskuussa.

Työllisyys lisääntyi teollisuudessa, kaupassa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, liike-elämän palveluissa sekä terveys- ja sosiaalipalveluissa. Työpaikat vähenivät rakentamisessa ja liikenteessä. Alueellisesti työpaikat lisääntyivät kaikissa muissa paitsi Oulun läänissä, jossa niiden määrä pysyi viime vuoden tasollaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme