Mainos
Mainos

Työmarkkina-asiantuntija uskoo kilpailukykysopimuksen syntyyn

Metalliliiton ja työnantajaa edustavan Teknologiateollisuuden päätös jatkaa neuvotteluja kilpailukykysopimuksesta oli asiantuntijoiden mukaan odotettu.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin hallitus ei sen sijaan tehnyt vielä tänään päätöstä kilpailukykysopimuksesta. Liiton hallitus on tällä tietoa seuraavan kerran koolla perjantaina SAK:n hallinnon kokouksen jälkeen.

Muut keskeiset ammattiliitot ovat jo hyväksyneet kilpailukykysopimuksen, jonka alakohtaisten soveltamisneuvottelujen määräaika umpeutui eilen iltapäivällä.

Elinkeinoelämän keskusliiton entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen uskoo sopimuksen lopulta syntyvän.

– Mahdollisuus sille, että tämä kaatuu on hyvin pieni. Sopimuksen kaatuminen olisi kova kolaus työmarkkinajärjestelmälle ja kova kolaus Suomen uskottavuudelle, että kyllä tässä isot panokset pelissä on.

SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen on samoilla linjoilla.

– Kilpailukykysopimus on sisältöänsä merkittävämpi asia. Tarvitaan tällainen ennustettavuutta ja uskottavuutta lisäävä sekä työllityyttäkin vahvistava asia. Sen rojahtaminen nurin veisi takaisin lähtöruutuun.

Työmarkkinajohtajat arvioivat sopimuksen kattavuutta iltapäivällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme