Mainos
Mainos

Työmarkkinajärjestöt tukevat itälaajenemista

Työmarkkinajärjestöt antavat tukensa EU:n komission esitykselle unionin itälaajentumisesta ja työvoiman vapaata liikkumista koskevista suunnitelmista. Järjestöjen mukaan Suomi voi toteuttaa omat järjestelynsä nyt esitettyjen siirtymäaikojen puitteissa. Työnantaja- ja palkansaajapuolen keskusjärjestöt luovuttivat yhteisen kannanottonsa pääministeri Paavo Lipposelle tänään.

Järjestöt pyrkivät yhteisellä esiintymisellään jatkamaan jo mm. Emu-kysymyksessä noudatettua linjaa, jonka mukaan suurissa työmarkkinapolitiikkaa koskevissa kysymyksissä pyritään mahdollisimman laajaan yhteistyöhön osapuolten kesken. Keskusjärjestöt eivät ottaneet tässä vaiheessa kantaa kiistoihin siirtymäaikojen pituudesta, vaan totesivat, että hallituksen saaman esityksen pohjalta voidaan jatkossakin edetä.
Järjestöt kuitenkin edellyttävät, etteivät EU:n itälaajentuminen ja työvoiman vapaampi liikkuvuus saa tarkoittaa ulkomaisen halpatyövoiman tuontia suomalaisille työmarkkinoille. Osapuoten välillä on yksimielisyys mm. sitä, että hakijamaista tulevien työntekijöiden työehdot määräytyvät suomalaisen työlainsäädännön ja työehtosopimusten mukaisesti, eikä ns. halpatyövoiman käyttöä sallita. Järjestöjen mukaan Suomella on oltava oikeus kolmikantaisen valmistelun pohjalta myös päättää lyhentää tulossa olevaa siirtymäaikaa työvoiman vapaalle liikkuvuudelle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot