Mainos
Mainos

Työmarkkinaneuvottelut keskeytyivät

Teknologiateollisuutta uhkaa yhä perjantaina alkava lakko. Sovittelussa ei löydetty tänään keskiviikkona ratkaisua ja neuvottelut jatkuvat huomenna aamupäivällä.

Tämä merkitsee sitä, että osassa tehtaissa työt keskeytyvät jo tämän yön aikana koneiden alasajon vuoksi. Ammattiliitto Pron mukaan alasajo on käynnissä muun muassa Bolidenin Harjavallan tehtaalla ja Rautaruukin Raahen tuotantolaitoksella.

Teknologiateollisuuden palkkaneuvotteluja on hiertänyt kiista työntekijöille luvatuista uusista koulutuspäivistä.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) vetosi illalla työmarkkinajärjestöjen osapuoliin, jotta neuvotteluissa voitaisiin edetä ripeästi. Ihalainen uskoo, että yhteisymmärrys hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken on löydettävissä.

Elinkeinoelämän keskusliitto kertoi tiedotteessaan, että työmarkkinajärjestöt esittävät hallituksen kannanoton sisällyttämistä alakohtaisten työ- ja virkaehtosopimusten allekirjoituspöytäkirjoihin. Yksiselitteistä tulkintaa koulutuspäivistä ei tiedotteesta kuitenkaan löytynyt.

Lakkoon osallistuisi yli 30000 Metalliliiton ja Pro-ammattiliiton jäsentä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme