Mainos
Mainos

Työmarkkinaosapuolten viides vääntö alkaa: "Tämä on viimeinen yritys"

"Luultavimmin varmaa, että tämä on viimeinen yritys."

Näin kommentoi MTV Uutisten politiikan toimittaja Raimo Pitkänen yhteiskuntasopimusneuvottelujen aloittamista. Osapuolet tapaavat kello 15 Helsingin Etelärannassa. Kyseessä on jo viides kerta, kun työmarkkinajärjestöt yrittävät löytää neuvottelusovun. 

– Palkansaajapuolta edelleen kiinnostaa pakkolakien, tai hallituksen kilpailukykylainsäädännön, kumoaminen, ja mahdollisesti myös pidempi keskitetty ratkaisu. Työnantajien intressi neuvotteluihin on työrauhan takaaminen syksyllä ja ehkä nyt keväälläkin, ja ehkä myös työnantajapuoli on tullut siihen tulokseen, että hallituksen kilpailukykypaketti ei välttämättä kilpailukykyparannusta tuo, Pitkänen kommentoi.

Yhteiskuntasopimus olisi vaihtoehto hallituksen työelämän kiristyspaketille. 

Hallitus tuo paketin keväällä eduskuntaan, jos yhteiskuntasopimusta ei synny. Pitkäsen mukaan kaikki toivovat ratkaisun syntyvän, etenkin hallitus.

– Ongelmana on, että neuvotteluagenda ei ole selvillä. Eri osapuolet haluavat neuvotella vähän erilaisista asioista, mutta kova paine sopimukseen on lähimmän kuukauden aikana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme