Mainos
Mainos

Työmarkkinatuen uudistus pettymys

Työmarkkinatuen uudistaminen ei ole helpottanut pitkäaikaistyöttömien työnsaantia.

Jotain hyvää vuonna 2006 toteutetulla uudistuksella on kuitenkin saatu aikaan, sillä uudistus lisäsi pitkäaikaistyöttömien osallistumista koulutuksiin ja muihin toimenpiteisiin.

Työministeri Tarja Cronberg uskoo kuitenkin enemmän porkkanan kuin kepin voimaan.

– Tutkimuksen tulokset osoittavat, että lisääntyneellä aktivoinnin uhalla ei saatu pitkäaikaistyöttömiä avoimille työmarkkinoille. Siihen tarvitaan ennen kaikkea pitkäjänteistä yhteistyötä työttömän kanssa, eli enemmän porkkanaa kepillä kannustamisen sijaan, Cronberg arvioi työmarkkinatuen uudistuksen vaikutuksia arvioineen tutkimuksen tiedotustilaisuudessa.

Työmarkkinatukiuudistuksen myötä työ- ja elinkeinotoimisto on velvollinen tarjoamaan 500 päivää työmarkkinatukea saaneelle työttömälle aktiivitoimenpiteitä ja työtön on velvollinen osallistumaan niihin työmarkkinatuen lakkauttamisen uhalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot