Mainos
Mainos

Työmarkkinauudistus pudotti yhä useamman toimeentulotuelle

Pelkän asumis- ja toimeentulotuen varassa elävien kotitalouksien määrä on lähes kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa, kertoo Valtiontalouden tarkastusvirasto. Viraston mukaan muutos on seurausta työmarkkinatuen uudistamisesta.

Tarkastusviraston pitkäaikaistyöttömiä tarkastelleen raportin mukaan monille pitkäaikaistyöttömille työllistyminen avoimille työmarkkinoille on joskus jopa epärealistista.

Vuonna 2006 tehdyn uudistuksen myötä pitkään työmarkkinatukea saaneet on velvoitettu osallistumaan työhallinnon ja kunnan tarjoamiin työllistymispalveluihin, kuten työvoimakoulutukseen tai -harjoitteluun. Jos pitkäaikaistyötön ei palveluita ota vastaan, hän menettää työmarkkinatuen ja putoaa vain asumis- ja toimeentulotuen varaan. Myös toimeentulotukea leikataan, jos tukipalveluita ei hyödynnetä.

Tarkastusviraston raportin mukaan uudistuksesta on ollut myös apua osalle työttömistä. Virasto kuitenkin peräänkuuluttaa työllisyystoimien nykyistä parempaa kohdentamista, joskin toteaa kohdentamisen olevan kallista. Työllisyystoimien vaikuttavuutta virasto parantaisi aikaistamalla niiden antamista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme