Mainos
Mainos

Työministeri Cronberg: Työttömyys lähtee nousuun joulun jälkeen

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) arvioi, että työttömyys lähtee nousuun joulun jälkeen, kun käynnissä olevien yt-neuvottelujen tulokset alkavat näkyä tilastoissa.

Cronbergin mukaan työllisyystilanne on toistaiseksi pysynyt kohtuullisen hyvänä, sillä esimerkiksi lokakuussa työttömyysaste oli viime vuoden lokakuuta alhaisempi. Synkempää on kuitenkin luvassa, kun rahoituskriisin vaikutukset reaalitalouteen alkavat näkyä.

Cronberg kommentoi työllisyystilannetta EU:n ministerikokouksen yhteydessä Brysselissä.

Cronberg ei usko työllisyystilanteen äkkinäiseen romahdukseen vaan pikemminkin vähittäiseen hiipumiseen. Hän uskoo, että viime päivien lisääntyneistä huonoista talousuutisista huolimatta työttömyysaste kasvaa Suomessa ensi vuonna vain 0,5 prosenttiyksikköä, kuten työ- ja elinkeinoministeriö on arvioinut.

Cronbergin mukaan työttömyyden kasvusta huolimatta työvoimapula on Suomen ongelmana jatkossakin, sillä esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla on jatkuvasti tuhansia avoimia työpaikkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot