Mainos
Mainos

Työministeri Filatov: Yrittäjyys ei korvaa julkisia palveluja

Työministeri peräänkuuluttaa keinoja naisten työllisyyden turvaamiseksi.

Filatov Tarja, työministeri

Työministeri Tarja Filatovin mielestä julkisten toimintojen yksityistäminen ja alan yrittäjyys eivät voi olla ainoa ratkaisu naisten työllisyyden turvaamiseksi tai julkisen sektorin tilan parantamiseksi. Laadukkaiden ja hyvin toimivien julkisten palvelujen on Filatovin mukaan oltava edelleen jokaisen kansalaisen käytettävissä niin edullisesti kuin mahdollista.

-Verotuloista maksetut julkiset palvelut tasoittavat tuloeroja sekä estävät syrjäytymistä ja köyhyyttä, Filatov korosti lauantaina sosialidemokraattisten naisten työmarkkinaseminaarissa Helsingissä. Filatov huomautti, että naisyrittäjyydestä on Ruotsissa tehtyjen havaintojen mukaan tulossa uusi naisten matalapalkka-ala. On väitetty, etteivät naiset osaa hinnoitella myymäänsä tuotetta kannattavasti.

-Aloittelevien naisyrittäjien asenteissa näkyy yhä, että naisten työ on perinteisesti ollut ilmaista eikä siihen käytettyä aikaa ole laskettu. Naisyrittäjä säälii "vähävaraista" asiakasta sen sijaan, että etsisi maksukykyisemmän kohderyhmän, Filatov huomautti. Hän ennusti, että jos naisten tai miesten perustamat yksityiset hoivayritykset hinnoittelisivat tuotteensa oikein ilman julkisen sektorin tukea, se merkitsisi samalla hyvinvointipalvelujen roimaa hinnannousua.

Filatovin mielestä jatkossa on syytä laatia pitkäjänteinen ohjelma, jossa kuntien henkilöstö- ja toimintaresurssit vastaavat kansalaisten tarpeita. Jos kuntien työolosuhteet eivät ole kunnossa työvoimaa koskevassa kilpailussa, saattavat häviäjinä olla lapset, vanhukset ja sairaat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme