Mainos
Mainos

Työministeri haluaa parantaa palkkaturvaa

Filatov on huolissaan työaikapankkiin kerättyjen työtuntien palkkaturvasta.

Työministeri Tarja Filatovin mielestä palkkaturvalakia on muutettava, jotta se turvaa työaikajoustoista johtuvat saatavat. Työministeri aikoo tuoda palkkaturvalain uudistuksen valtioneuvoston käsittelyyn mahdollisimman pian.

- Jos työntekijä on kerännyt työaikapankkiin työtuntejaan, ne eivät ole riittävästi nykyisen palkkaturvan piirissä. Tämä on selvä este työaikapankin käyttämiselle, Filatov sanoi Laukaassa Keski-Suomessa.

Uudistuksessa on tarkoitus turvata työaikapankkisaatavat työntekijän kuuden kuukauden palkkaa vastaavaan määrään, vaikka palkkaturvan katto täyttyisi.

Filatovin mukaan joustavat työaikajärjestelyt mahdollistavat eheämmän työelämän. Työaikapankki on yksi joustavan työajan mahdollistava väline, mutta nykymuodossa sen käyttö ei aina ole riskitöntä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot