Mainos
Mainos

Työministeri Ihalainen: Ei varaa menettää yhtään nuorta

Työministeri Lauri Ihalainen (sdp) pitää nuorisotakuuta "poikkeuksellisen tärkeänä" nuorten syrjäytymisen ehkäisyn keinona.

– Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta ihmistä. Nuorten ikäluokkien määrä vähenee jatkuvasti, Ihalainen sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Nuorisotakuun tavoitteena on taata jokaiselle nuorelle opiskelu- tai työpaikka kolmen kuukauden sisällä työttömyyden alkamisesta.

– Olisi tärkeää, että nuorille pystyttäisiin tarjoamaan toisen asteen opiskelupaikka. Jos nuori saa käydä toisen asteen koulutuksen, hänen työuransa pitenee usealla vuodella, Ihalainen sanoi.

Hän muistutti kuitenkin, että myös nuorella on vastuu työ- tai opiskelupaikastaan.

– Jos yhteiskunta luo edellytyksiä sille, ettei kukaan putoa, nuorten tulee pitää tarttua niihin.

Ihalainen uskoo, että valtaosa nuorista haluaisi työ- tai opiskelupaikan.

– Suurin ongelma on, ettei saa sitä työpaikkaa tai edes toisen asteen koulutuspaikkaa.

(MTV3)

Katso työministeri Lauri Ihalaisen (sdp) haastattelu: (Huomenta Suomi 14.3.2013)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot