Mainos
Mainos

Työministeri Ihalainen vakuuttaa hyökkäävänsä työttömyyden kimppuun

Työministeri Lauri Ihalainen vakuuttaa tekevänsä kovasti töitä estääkseen työttömyyttä. MTV3:n Huomenta Suomen haastattelema Ihalainen ilmaisi vahvan huolensa suomalaisten työtilanteesta.

Yhtenä suurimpana haasteena hän näkee nuorten syrjäytymisen ja työttömyyden. Toinen ongelmakohta on pitkäaikaistyöttömyys. Suomessa on 260 000 työtöntä, joista nuoria on joka kymmenes, Ihalainen laskee. Pitkäaikaistyöttömiä on yhteensä 56 000.

– Vaikka hallitusohjelmassa on säästöjä, työttömyyden ehkäisemiseen suunnattiin uusia määrärahoja, Ihalainen sanoo.

– Nuorten syrjäytymisen ja työttömyyden estämiseksi pyritään luomaan aukoton ohjelma, jossa työttömälle tarjotaan kolmen kuukauden sisällä joko koulutus-, työ-, harjoittelu- tai työpajapaikka.

Ihalaisen mukaan ohjelman toteuttamiseen varattiin 60 miljoonaa euroa rahaa. Pitkäaikaistyöttömyyden ongelmaan Ihalainen koittaa myös keksiä ratkaisua. Lisäksi osatyökykyisten mahdollisuuksia työhön palaamisen pitää parantaa.

Ammatin vaihto on turvattava

Työmarkkinajärjestöt ja elinkeinoelämä vaativat lisää työpaikkoja. Ihalainen on samaa mieltä, mutta hän näkee ongelmia myös muualla.

– Epävarmuus työstä ja tulevaisuudesta on suomalaisilla suuri. Jokainen joutuu elämänsä aikana vaihtamaan työtä tai ammattia, mutta tätä siirtymää ei turvata tarpeeksi, Ihalainen sanoo.

Koulutuksen kautta siltaa saataisiin vahvennettua. Ihalaisen mielestä on normaalia, että ihminen vaihtaa ammattia elämänsä aikana useammankin kerran, ja tämä muutos olisi tehtävä helpommaksi.

Myös eläketilastoihin Ihalainen haluaa muutosta. Eläkkeellelähtöikää laskee aikaiset työkyvyttömyyseläkkeet.

– Jotain pulmaa siellä on, kun työssä ei jatketa, Ihalainen toteaa.

– Ihmisten hyvinvointia ja kohtelua työpaikoilla täytyy parantaa, että siellä jaksetaan kauemmin ja sitä kautta eläkkeellelähtöikä nousee automaattisesti.

Joustava eläkeikä on Ihalaisen mielestä ideana hieno.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme