Mainos
Mainos

Työministeri Ihalainen vetoaa lakkoilijoihin

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) vetoaa teknologiateollisuuden lakon osapuoliin, jotta nämä jatkaisivat neuvotteluja viikonloppuna.

Ihalaisen mukaan teknologiateollisuuden neuvottelut kariutuivat eilen erimielisyyteen palkoista, eivät laatukysymyksistä.

– Tässä puhuttiin paljon myös sinänsä hienosta innovaatiosta, joka liittyy koulutuspäiviin ja toisaalta yli 55-vuotiaiden työntekijöiden mahdolliseen työhyvinvointia ja työkykyä ylläpitäviin päiviin, ja siihen liittyvään verokevennysajatukseen.

– Tämä ei ollut ymmärtääkseni tässä soveltamisneuvottelussa ja tässä sovittelussa loppuvaiheessa se kysymys, johon tämä olisi kaatunut, vaan kyllä se palkkaratkaisun rakenteeseen taisi kuitenkin tökätä.

Jos teknologiateollisuuden lakko pitkittyy, se voi Ihalaisen mukaan vaikuttaa myös muiden alojen neuvotteluilmapiiriin.

Ihalainen tähdentää, että ratkaisulla on sen sisältöä laajempi merkitys Suomen tulevaisuuden kannalta.

– Sekä yritykset että kotitaloudet saisivat näköalaa ja vähän turvaa tuleville vuosille siitä, miten näitä asioita on hoidettu. Se on tietysti arvokas seikka, jonka puolesta kannattaa nyt töitä vielä tehdä.

Teknologiateollisuuden suurissa vientiyrityksissä alkoi lakko aamulla.

Alakohtaiset sopimukset keskusjärjestöjen raamisopimuksesta on saatava valmiiksi marraskuun 24. päivään mennessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme