Mainos
Mainos

Työministeriö nihkeä työttömyysturvan porrastamiselle

Työministeriössä ei uskota, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastus kannustaisi työttömiä työnhakuun. Työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa sanoo sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelussa, että pääosa työttömistä on työmarkkinatuella, eikä porrastus koskisi heitä lainkaan. Näin ollen uudistuksen merkitys jäisi Sorsan mukaan pieneksi.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön esitykset ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastuksesta ovat parhaillaan työmarkkinaosapuolten selviteltävinä. Sorsan mielestä porrastuksia tärkeämpiä ovat veroratkaisut.

-Huomattava osa pienemmistä työpalkoista on jäämässä valtionverotuksen ulkopuolelle. Sillä tavalla työhön meno alkaa todellakin kannattaa ja uudistus lisää ahneutta työhön, hän uskoo. Työministeriön laskelmien mukaan heinäkuun lopussa työttöminä olleista 338000 työnhakijasta liki puolet saa työmarkkinatukea. Ansiopäivärahaa sai viime kuun lopussa noin 137000 työtöntä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme