Mainos
Mainos

Työministeriön budjetti sopuisasti

Työministeriön ja valtiovarainministeriön tämänpäiväiset neuvottelut ensi valtion vuoden talousarviosta eivät nostaneet esille vielä suuria kiistakysymyksiä. Valtiovarainministeriön suunnitelmat budjettileikkauksista aiheuttaisivat leikkauksia myös kooltaan suuren työvoimahallinnon osalle.

Kolmisen tuntia kestäneissä neuvotteluissa ei tiettävästi kuitenkaan tuotu esiin merkittäviä muutoksia esimerkiksi tukityöllistämisen, työvoimakoulutuksen tai muiden keskeisten työllistämistoimien osalta.

Molemmat ministeriöt ovat olleet periaatteellisella tasolla samaa mieltä mm. työvoiman liikkuvuutta edistävien toimien tarpeellisuudesta.

Budjettileikkaukset ja monet muut työvoimahallintoa koskevat kysymykset ovat sidoksissa muille ministeriöille, mm. sosiaali- ja terveysministeriölle kuuluvien asioiden kanssa, minkä vuoksi näkemyseroja selvitellään perusteellisemmin 12. elokuuta alkavassa budjettiriihessä.

Tiistaina keskusteltiin myös opetusministeriön ja puolustusministeriön pääluokista.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme