Mainos
Mainos

Työministeriön tavoite yhä työttömyyden puolittaminen

Työministeriö pitää edelleen tavoitteena työttömyyden puolittamista vuoteen -99 mennessä, vaikkakaan puolittamisuralle ei ole talouskasvun hiipumisen vuoksi vielä päästy. Tavoitteen saavuttaminen olisi mahdollista 3,5 - 4 prosentin talouskasvulla.

Lisäksi tarvitaan sellaisia työllisyystoimia, joilla mm. hillitään työpaikkojen häviämistä rakennemuutoksen osana ja parannetaan työvaltaisen toiminnan edellytyksiä.

Ministeriö odottaa työvoiman kysynnän kasvun voimistuvan tämän vuoden aikana, kun kasvu vahvistuu kotimarkkinasektorilla.

Tutkijan kuva työttömyysongelmista synkkä

Sosiaali- ja terveysministeriön erikoistutkija Pekka Sirén sanoo työttömyyden taustalla olevan niin suuria ongelmia, että työttömyyden puolittaminen on vaikeaa.

Hän arvioi sosiaali- ja terveyspoliittisessa aikakauslehdessä todelliseksi pulmaksi sen, että työikäisestä väestöstä yli kolmannes saa joka päivä jotakin toimeentulon turvaavaa etuutta.

Sosiaaliturvajärjestelmään olisi hänestä luotava puskurirahasatoja, jotta välttämättömät maksujen korotukset voitaisiin tehdä vähitellen ja tulosopimusten kanssa koordinoiden.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme