Mainos
Mainos

Työministeriössä seksuaalista häirintää

Yli 20 työ- ja elinkeinoministeriön työntekijää on kokenut työpaikallaan seksuaalista häirintää, kirjoittavat Alma Median lehdet. Ministeriön sisäisen kyselyn mukaan epäasiallinen ja vähättelevä käytös työtovereita kohtaan on ministeriössä yleistä.

Alma Median Helsingin toimituksen saamien tietojen mukaan seksuaalinen häirintä ei ole aivan vieras ilmiö edes ministeriön korkeimmassa virkamiesjohdossa.

Ministeriön sisäiseen kyselyyn vastanneista lähes joka kymmenes oli kokenut työpaikallaan sukupuolista häirintää. Myös ikärasismi sekä palkkaukseen ja uralla etenemiseen liittyvä sukupuolten välinen epätasa-arvo olivat keskeisiä työhyvinvointiongelmia.

Työministeri Anni Sinnemäkeä (vihr.) kyselyn tulokset eivät juuri yllättäneet. Sinnemäen mukaan ministeriö voi nyt omilla toimillaan näyttää mallia, miten seksuaalinen häirintä saadaan siivottua.

(MTV3 - STT)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme