Mainos
Mainos

Työn keskeytykset vievät liki kolmanneksen työpäivästä

Työn keskeytykset vievät lähes kolmanneksen työpäivästä, selviää toimihenkilöille suunnatusta tutkimuksesta.

Työpäivän tehoa verottavat monenlaiset keskeytykset ja häiriöt. Keskeytyksistä yli puolet aiheutuu toisesta ihmisestä.

Lähes kolmannes keskeytyksistä johtuu organisoinnista ja 15 prosenttia teknisistä ongelmista.

Ammattiliitto Pron sopimusalavastaavan Ira Saarnion mukaannykyinen työelämä on monen kohdalla niin pirstaloitunutta, että suunnitelmallisuus saattaa olla on kärsinyt.

– Yksi näistä olennaisista tutkimustuloksista oli se, että henkilöt eivät voi keskittyä esimerkiksi yhteen työtehtävään kerrallaan jolloin se tuottavuus myös kärsii.

Keskeytys voi tehdä myös hyvää

Tutkimuksen mukaan toisen henkilön aiheuttamista keskeytyksistä voi olla myös hyötyä työnteossa. Tästä muistuttaa myös Teknologiateollisuuden asiantuntija Tapio Toivonen.

– Se ei ole välttämättä huono asia, koska myös keskeytettävä hyötyy. Eli siinä vaihdetaan sellaista tietoa joka voi auttaa sitten tätä keskeytettävää.

TTS - Työtehoseuran toteuttaman tutkimuksen mukaan toimihenkilötyön häiriöitä esiintyy kaiken kokoisissa yrityksissä suunnilleen saman verran.

Tutkimuksen kohdejoukkona olivat kaikki Ammattiliitto Pron edustamat toimialat. Vastaajia oli lähes 2200.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot