Mainos
Mainos

Työnantajat epäilevät työntekijöitä lintsareiksi

Lähes puolet työnantajista epäilee Profficen ja Visentin teettämän pohjoismaisen työmarkkinatutkimuksen mukaan työntekijöidensä poissaolojen syitä.

Kolmasosa heistä haluaisi myös päästä eroon toistuvasti kotiin jäävistä työntekijöistä. Myös työntekijöistä 70 prosenttia kertoo ärsyyntyvänsä työkaverin toistuvista poissaoloista. Sairauspoissaolot ovat yleisempiä julkisella sektorilla kuin yksityisellä sektorilla.

Toisaalta yli 80 prosenttia työnantajista uskoo työntekijöidensä tulevan tosinaan töihin sairaanakin.

Työmarkkinatutkimukseen vastasi 1 303 suomalaista työnantajaa ja 1 026 työntekijää. Kaiken kaikkiaan tutkimuksessa haastateltiin 6 170 vastaajaa Suomessa, Norjassa ja Tanskassa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin erityisesti työelämän kehityssuuntia erityisesti työmoraalin ja sairauspoissaolojen kannalta. Suomi oli mukana internetkyselynä toteutetussa tutkimuksessa nyt ensimmäistä kertaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot