Mainos
Mainos

Työnantajat epäilevät työntekijöitään lintsareiksi

Lähes puolet työnantajista epäilee, että usein kotiin potemaan jäävä työntekijä ei ole aina oikeasti työkyvytön. Tutkimuksen mukaan kolmasosa työnantajista haluaisi jopa päästä eroon tästä "pinnariporukasta", jos laki sen vain sallisi.

Toisena ääripäänä ovat työntekijät, jotka eivät malta tai uskalla jäädä pois edes sairaana. Yli 80 prosenttia työnantajista uskoo henkilöstön tulevan toisinaan töihin puolikuntoisena.

Toistuvat sairauspoissaolot eivät ärsytä ainoastaan työnantajia. Kaksi viidestä työntekijästä kertoi, että heillä on työkavereita, jotka ovat työstä poissa kohtuuttoman paljon. Etenkin tiimityössä yhdenkin lenkin puuttuminen voi olla riesa.

Henkilöstöpalveluyritys Profficen teettämä pohjoismainen työmarkkinatutkimus on pureutunut tänä vuonna työmoraaliin ja sairauspoissaoloihin. Nettikyselyyn vastasi kaikkiaan noin 6000 työntekijää ja työnantajaa, joista suomalaisia oli noin 2300. Tutkimus ei paljastanut suuria eroja pohjoismaiden välillä. Kuitenkin esimerkiksi lapsen sairauden ja uupumuksen vuoksi jäädään Suomessa kotiin harvemmin kuin Tanskassa.

Nuoret pitävät sairauslomaa heppoisemmin perustein kuin varttunut väki. Puolet työnantajistakin on havainnut, että nuorilla kynnys jäädä töistä pois on keskimääräistä alhaisempi. Profficen Suomen-toimitusjohtaja Jan Långbacka uskoo, että nuoret osaavat asettaa oman terveytensä työn edelle. Varttuneet sen sijaan voivat kokea itsensä korvaamattomiksi ja ilmestyvät työpaikalleen sairaanakin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme