Mainos
Mainos

Työnantajat hyödyntävät vain vähän yhteishankintakoulutusta

Yhteishankintakoulutus on työvoimatoimiston ja työnantajan yhdessä järjestämää koulutusta, joka voidaan räätälöidä työnantajan täsmätarpeiden mukaan.

Työnantajat eivät ole löytäneet yhteishankintakoulutusta. Työministeriön tilastojen mukaan siihen käytetyt vuotuiset rahamäärät ovat olleet koko 2000-luvun ajan alle 20 miljoonaa, ja viime vuosina jopa laskeneet.

Esimerkiksi Helsingin työvoimatoimiston tarjoamasta työvoimakoulutuksesta vain viitisen prosenttia on yhteishankintakoulutusta.

Yhteishankintakoulutus on työvoimatoimiston ja työnantajan yhdessä järjestämää koulutusta, joka voidaan räätälöidä työnantajan täsmätarpeiden mukaan. Työnantaja ja työvoimatoimisto rahoittavat koulutuksen yhdessä.

Toimialapäällikkö Pirjo Paajanen Helsingin työvoimatoimistosta arvioi, että kiinnostuksen vähäisyys yhteishankintakoulutusta kohtaan johtuu siitä, etteivät työnantajat tunne sen mahdollisuuksia tarpeeksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot