Mainos
Mainos

Työnantajat tukevat työntekijöiden liikuntaa

Työpaikat ovat lisänneet liikuntainvestointejaan viimeisen kahden vuoden aikana lähes 40 prosenttia henkilöä kohden.

Lähes yhdeksän kymmenestä työyhteisöstä tukee henkilöstön liikuntaa. Työpaikkaliikuntabarometri 2005 kertoo, että liikuntainvestointi henkilöä kohden on lisääntynyt lähes 40 prosenttia kahdessa vuodessa. Varsinkin pienet työpaikat ovat lisänneet liikuntarahoja.

Työpaikkaliikunnan kulut ovat henkilöä kohden 135 euroa vuodessa. Tärkein syy liikunnan tukemiseen on työkyvyn ja -vireen ylläpitäminen.

Yleisin työnantajan tukema liikuntamuoto on kuntosaliliikunta, johon kuuluvat esimerkiksi myös jumpat. Toiseksi eniten tuetaan uintia. Kuitenkin vain kaksi viidesosaa työntekijöistä harrastaa säännöllisesti liikuntaa.

Tutkimuksen teki TNS Gallup Suomen Kuntourheiluliiton toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin 150:tä työpaikkojen toimitus- ja henkilöstöjohtajaa sekä päätoimista liikuntavastaavaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot