Mainos
Mainos

Työnantajien perhevapaakustannuksiin lisää tukea

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen esitys lisärahasta vuosilomakustannuksiin sisältyy tänään julkaistuun budjettiesitykseen.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre haluaisi tukea rahallisesti äitiysvapaalle jäävien naisten työnantajia. Perimmäisenä ajatuksena on helpottaa synnytysikäisten naisten asemaa työmarkkinoilla. Ministeri Mönkäreen esitys lisärahasta vuosilomakustannuksiin sisältyy tänään julkaistuun budjettiesitykseen.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre pitää avausta perhekustannusten tasaamiseksi merkittävänä askeleena.

- On avattu pää ja lähdetty tukemaan synnytysiässä olevien naisten työnantajia ja näitten naisten asemaa, Mönkäre sanoo.

Perhevapaiden kustannusten tasaus liittyy Mönkäreen esitykseen sairausvakuutuksen uudistuksesta, jossa sairausvakuutus jaettaisiin työtulovakuutukseen ja sairaanhoitovakuutukseen. Uudistuksen myötä muun muassa vanhempainpäivärahat rahoitettaisiin entistä selkeämmin työnantajien ja työntekijöiden maksuilla. Valtio osallistuisi jatkossa pääasiassa sairaanhoito- ja läkekorvauksiin.

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki on luvannut uudistuksesta päätöksen tulevissa budjettineuvotteluissa.

- Se siis ei nosta verotusta, ei nosta sairausvakuutusmaksujen kauttakaan kokonaisverotusta, koska se mikä sava:ssa nousee, kompensoidaan tuloveroelannuksessa, Mönkäre sanoo.

Veronmaksajain keskusliitossa tätä kompensaatiota pidetään uudistuksen elinehtona.

- Minusta on aivan selvää, että jos budjettiriihessä päätetään sairausvakuutusmaksu-uudistuksesta vuodelle 2006, niin samalla on päätettävä näistä kompensoivista kevennyksistä. Muuten kevennyspolitiikalta katoaa pohja, Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen sanoo.

Työmarkkinajärjestöt ovat ilmoittaneet, että ne haluavat siirtää uudistuspäätöksen syksyn tupo-neuvotteluihin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.07.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot