Mainos
Mainos

Työnantajien rekrytointiongelmat ovat vähentyneet

Osasyynä rekrytointiongelmien vähenemiseen on se, ettei uutta työvoimaa edes aiota palkata.

Työnantajien rekrytointiongelmat ovat helpottaneet alkuvuoden aikana. Ongelmia työvoiman hankinnassa oli yhä 23 prosentilla haastatelluista työnantajista. Vuosi sitten vastaava luku oli 28 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi työministeriön Tilastokeskuksella teettämästä tutkimuksesta, johon haastateltiin noin 10 000 toimipaikkaa.

Rekrytointivaikeudet ovat helpottaneet osittain siksi, että uutta työvoimaa ei tarvita yhtä paljon kuin aiemmin. Viime vuonna 36 prosenttia toimipaikoista aikoi palkata uutta työvoimaa, kun vuotta aiemmin rekrytointisuunnitelmia oli 40 prosentilla toimipaikoista.

Työvoiman hankkimisen ongelmia helpottivat osaltaan myös viimeaikaiset lomautukset ja irtisanomiset, joiden takia työmarkkinoille vapautui runsaasti osaavaa työvoimaa etenkin maan suurimmilla työmarkkina-alueilla Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Ongelmat työvoiman hankinnassa vähenivät edellisvuoteen verrattuna lähes kaikilla toimialoilla, mutta erityisesti rakentamisessa, liikenteessä, kaupan alalla sekä julkisissa palveluissa, joissa käytetään paljon määräaikaisia työsuhteita.

Julkisen sektorin hoitoalan paikkoja oli vaikeinta täyttää. Erityisen hankalaa oli saada henkilökuntaa lääkärin sekä hoitajien tehtäviin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot