Mainos
Mainos

Työnantajille oikeus alaistensa sähköpostin tarkkailuun

Työnantajat saisivat tarkkailla alaistensa sähköposteja vain, jos he epäilevät näiden syyllistyneen väärinkäytöksiin. Tarkkailun kohteeksi joutuneelle työntekijälle on ilmoitettava tarkkailusta.

Työnantajat ovat saamassa eräissä tapauksissa oikeuden selvittää yritysten tietokoneilta lähetettyjen sähköpostien tunnistetietoja. Niistä käyvät ilmi viestien lähettäjät ja vastaanottajat.

Lakiehdotusta valmistellut työryhmä on jättänyt yksimielisen esityksensä viestintäministeri Suvi Lindénille (kok.). Linde'nin mielestä ehdotus on kaikkien osapuolten kannalta tasapainoinen.

Ehdotuksen mukaan työantaja saisi tutkia tunnistetietoja vain, jos on on aihetta epäillä viestintäverkkojen ja -palvelujen luvatonta käyttöä tai tärkeiden yrityssalaisuuksien paljastamista ulkopuolisille.

Tarkoituksena on edellyttää, että tunnistetietojen käsittelyn perusteista kerrotaan avoimesti työntekijöille. Työntekijälle, jonka sähköpostiliikennettä on tutkittu, on aina ilmoitettava tapahtuneesta ja sen perusteista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme