Mainos
Mainos

Työnhakijan yksityisyyden suojassa kohentamisen varaa

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan työnhakijalla tulisi olla oikeus valita, mitä tietoja hän suostuu luovuttamaan.

Työnhakijan yksityisyyden suoja ei välttämättä toteudu parhaalla mahdollisella tavalla. Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka on puuttunut tilanteeseen, jossa työnhakija menetti työttömyysturvan evättyään työvoimatoimistolta pääsyn itseään koskeviin rekisteritietoihin.

Työnhakijalle annettiin työvoimatoimistossa allekirjoitettavaksi suostumuslomake, joka olisi oikeuttanut työvoimatoimiston viranomaisten pääsyn työnhakijaa koskeviin tietoihin. Kyseessä olivat työhallinnon, sosiaalitoimen, julkisen terveydenhuollon ja Kansaneläkelaitoksen rekisteritiedot.

Työvoimatoimiston mukaan suostumuksella oli tarkoitus edesauttaa hakijan työllistymistä. Työnhakija kanteli asiasta oikeuskanslerille. Jaakko Jonkan mukaan työnhakijalla tulisi olla oikeus valita, mitä tietoja hän suostuu luovuttamaan.

Jonkka korostaa, että valintaoikeus ei toteudu ehdoitta, jos luovuttamisesta kieltäytyminen johtaa työttömyysturvan menettämiseen. Jonkka pitää tarpeellisena, että työministeriö ryhtyy tarvittaviin toimiin työnhakijan yksityisyydensuojan ja tietosuojan kohentamiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot