Mainos
Mainos

Työnhakijoille henkilökohtaisia valmentajia

Ihmisten työuraa ohjaamaan on syntynyt uusi ammattikunta, jotka opastavat henkilökohtaisesti työnhakijaa. Etenkin 30-50-vuotiaat naiset hakevat apua niin kutsutuilta personal coacheilta. Suomessa heitä ei vielä ole montaa.

Henkilökohtaiset valmentajat toimivat usein saneerattujen ihmisten kanssa, joilla on tavoitteena uusi työpaikka. Enemmistö henkilökohtaisen valmentajan asiakaskunnasta on 30-50 -vuotiaita naisia. Heitä on tällä hetkellä työttömänä reilut viisikymmentätuhatta.

Henkilökohtaisen valmentajan työnkuva on laaja. Apu saattaa olla opastusta eri lomakkeiden täyttämiseen tai työpaikan löydyttyä vinkkejä palkkaneuvotteluihin.
Uusi työ löytyy useimmiten lehti-ilmoituksella

Uusi työ löytyy useimmiten lehti-ilmoituksen kautta. Viime vuonna töitä löysi näin reilut kolmasosa. Työvoimatoimiston kautta löytyi joka viides pesti. Myös internetin osuus työnvälityksessä on kasvanut vuosi vuodelta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.06.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme