Mainos
Mainos

Työnseisaukset kuljetusalalla ja paperiteollisuudessa jatkuvat

Neuvottelut uusista työehtosopimuksista ovat ajautumassa pattitilanteeseen useilla aloilla. Työnseisauksia on tänäänkin kuljetusalalla sekä paperiteollisuudessa, ja lakot uhkaavat ainakin puolta tusinaa toimialaa vajaan kahden viikon sisällä. Tilanteen kiristyessä myös mielipiteenvaihto osapuolten kesken on muuttunut kärkevämmäksi.

Linjebussin tänään jatkuvan työnseisauksen vuoksi osa pääkaupunkiseudun busseista seisoo edelleen varikolla. Myös paperinvalmistus Metsä-Serlan tehtailla on tauolla.

Lakot syövät rahaa

Sopimusrumban edettyä lakkojen asteelle on ilmapiiri yleisesti kiristynyt; autoliikenteen työnantajapuolella luonnehditaan tilannetta erittäin huolestuttavaksi ja varoitellaan isojenkin selkkausten syntymisestä koko kuljetusalalle. Työntekijät taas kuittaavat puheet propagandana. Rahaa riidellessä kuluu: UPM-Kymmeneltä arvioidaan eilen pysähdyksissä olleen tuotannon laskuksi noin 140 miljoonaa.

Peräti kymmenkunta alaa hioo sopimuksiaan lakkouhan varjossa, ja pahimmassa tapauksessa kiistat vaikuttaisivat melko tuntuvasti suomalaisten jokapäiväiseen elämään.

Valtakunnansovittelijan avulla neuvotellaan tänään mm. laiva- ja bussiliikenteen kiistoista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot