Mainos
Mainos

Työntekijä kuoli - Talvivaaran metallitehdas pysyy suljettuna

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt Talvivaaran kaivoksen metallitehtaan pidettäväksi toistaiseksi suljettuna. Tehdas voidaan käynnistää uudelleen vasta sen jälkeen, kun Tukes on saanut varmistuksen siitä, että tehtaan toiminta on turvallista.

Kaivosyhtiön työntekijä kuoli metallitehtaan ulkopuolella Sotkamossa 15. maaliskuuta. Tarkka kuolinsyy ei ole vielä selvillä. Yhtenä mahdollisuutena kuitenkin pidetään myrkkykaasuja, sillä tehtaan ulkopuolelta mitattiin korkeita rikkivetypitoisuuksia.

– Onnettomuustutkijamme kiinnittivät huomiota siihen, että siellä oli pari säiliötä, joissa ei ollut hönkien eli rikkivetypitoisen ilman keräilyä, laitos- ja kaivosvalvontayksikön johtaja Päivi Rantakoski Tukesista kertoo.

Hänen mukaansa tämä saattaa olla yksi syy korkeisiin rikkivetypitoisuuksiin.

Rantakoski sanoo, että kaivosyhtiöltä vaaditaan nyt toimenpiteitä ja selvityksiä metallitehtaan toiminnan turvallisuuden varmistamiseksi.

Metallitehtaan sulkemisesta kertoi ensimmäisenä Yle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot