Mainos
Mainos

Työntekijä menettää työkykynsä asiantuntijaa useammin

Työntekijäammateista jäädään työkyvyttömyyseläkkeelle kaksi kertaa useammin kuin asiantuntijatehtävistä.

Asiantuntijatehtävissä työkyvyttömyyttä aiheuttavat yleisimmin mielenterveyden häiriöt, kun työntekijäammateissa myös tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat yleisiä.

Työkyvyttömyyden kannalta riskialoja sekä miehille että naisille ovat puutarhatyöt, lomittajan tehtävät sekä maa- ja vesirakentamisen avustavat työt. Sen sijaan yliopisto-opettajat ja tutkijat jäävät muita harvemmin työkyvyttömyyseläkkeelle, ilmenee Eläketurvakeskuksen selvityksestä.

Kuntoutussäätiö ja Eläketurvakeskus selvittivät työkyvyttömyyseläkkeiden syitä vuosilta 1997-2006. Vuosittain työkyvyttömyyseläkkeellä jää noin 28000 suomalaista. Kolmasosa siirtyy työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyshäiriöiden ja kolmasosa tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuoksi.

Vuonna 2008 työkyvyttömyyseläkkeelle siirryttiin keskimäärin 52 vuoden iässä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot