Mainos
Mainos

Työntekijäjärjestöt latelivat ehtoja tupo-neuvotteluille

Työntekijäjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat esittäneet ehtojaan tupo-neuvotteluiden jatkamiselle. Tupo-neuvottelut jatkuvat huomenna vaikeasta tilanteesta.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK on valmis jatkamaan neuvotteluja keskitetystä tuloratkaisusta, mikäli työelämän laadullisissa - etenkin työsuhdeturvaan ja työaikajärjestelyihin liittyvissä kysymyksissä- saavutetaan riittävää edistystä.

SAK ei aio myöskään antaa periksi vaatimuksissaan ulkomaisen työvoiman valvonnasta ja luottamusmiesten asemasta.

STTK: Työnantajien tultava vastaan

STTK

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK vaatii työnantajajärjestöjä tulemaan vaastaan. STTK:n hallituksen mukaan kynnyskysymyksiä neuvottelujen jatkamiselle ovat irtisanomissuojan parantaminen ja irtisanomisraha.

STTK ilmittaa olevansa valmis jatkamaan keskeytyneitä tuponeuvotteluja, mutta valmistautuvansa myös liittokohtaiseen sopimuskierrokseen.

Akava: Keskitetty ratkaisu tärkeä

Korkeasti koulutettujen etujärjestö Akava pitää edelleen tärkeänä pyrkiä keskitettyyn tuloratkaisuun huolimatta neuvottelujen huonosta edistymisestä.

Akavan hallituksen mielestä edellytykset kattavan sopimuksen aikaansaamiseen ovat edelleen olemassa, mikäli työnantajat tulevat vastaan keskeisissä työelämän uudistamishankkeissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot