Mainos
Mainos

Työntekijän rikostausta halutaan selvittää yhä useammin

Oikeusministeriön työryhmä esittää muutoksia turvallisuusselvityksiin. Se muun muassa lisäisi tehtäväryhmiä, joissa työntekijästä voi teettää rikosselvityksen. Näitä olisivat esimerkiksi räjähdysvaarallisten aineiden valmistukseen ja kuljetukseen liittyvät tehtävät.

Työryhmä ehdottaa, että selvitys voitaisiin vastedes tehdä myös yrityksestä.

Työnantajat ovat tietyillä aloilla voineet pyytää vuodesta 2002 lähtien paikallis- tai suojelupoliisia selvittämään työnhakijan taustoja. Näin pyritään varmistamaan, ettei työnhakijan taustoissa ole sellaista, mikä voisi aiheuttaa vaaraa tai tietovuotoja yrityksessä tai laajemmin yhteiskunnassa.

Työryhmän mukaan tarve selvitysten tekemiselle on kasvanut muun muassa kansainvälisen yhteistyön lisäännyttyä.

Viime vuonna suojelupoliisi teki niin sanottuja perusmuotoisia turvallisuusselvityksiä jo lähes 15 000. Vielä vuonna 2003 niitä tehtiin vajaat 5 000.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot