Mainos
Mainos

Työntekijäpuoli: Postin jakeluhäiriöt jatkunevat päiviä

Helsingin Postikeskuksen työntekijät varautuvat uusiin ulosmarsseihin.

Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun työntekijöitä edustava luottamusmies Jari Pellikka sanoo, että työnantajan toimiin reagoidaan varmasti.

Työntekijöiden ja työnantajan välillä on erimielisyyttä muun muassa vuokratyövoiman käytöstä.

Eilisten laajojen ulosmarssien syynä on Postin aie palkata töihin SOL:n vuokratyöntekijöitä. Alan nykyisen työehtosopimuksen voimassaolo päättyi viikonloppuna, eikä uutta sopimusta ole kyetty saamaan aikaan.

Pellikan mukaan työntekijöitä pakotetaan perehdyttämään vuokratyöntekijöitä, vaikka Pau on asettanut jäseniään koskevan työnopastuskiellon ja ylityökiellon.

Työnantajapuolta edustava Palta pitää ulosmarsseja sekä perehdyttämis- ja koulutuskieltoja työriitalain vastaisina ja laittomina.

Aamulla Postikeskuksessa on normaalisti aamuvuoro töissä eli 100-150 henkeä.

Postikeskuksessa on kuitenkin lajittelematta suuri määrä eilen ja yön aikana tullutta postia. Pellikka arvioi, että lajittelun häiriöt heijastuvat myös postin jakeluun pitkälle loppuviikkoon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme