Mainos
Mainos

Työntekijöiden mielestä yliopistouudistus meni pieleen

Valtaosa yliopistojen työntekijöistä kokee yliopistouudistuksen menneen pieleen, kertoo Tieteentekijöiden liiton ja Professoriliiton tutkimus. Vastaajista yli puolet oli sitä mieltä, että uudistus on onnistunut huonosti tai erittäin huonosti.

Tyytymättömimpiä ovat Itä-Suomen ja Turun yliopistojen vastaajat. Vain kymmenesosan mielestä uudistus onnistui hyvin.

Vastaajien mukaan esimerkiksi akateeminen vapaus on vähentynyt. Lisäksi moni kokee, ettei uudistus ole vähentänyt byrokratiaa.

Yliopistouudistus muutti yliopistot valtion alaisuudesta itsenäisiksi laitoksiksi tai säätiöiksi. Samalla työntekijöiden virat muuttuivat työsopimussuhteiksi.

Yliopistouudistusta perusteltiin henkilöstöjärjestöille myös ratkaisuna pätkätyöongelmaan. Kyselyyn vastanneista kuitenkin lähes kaksi kolmannesta kiistää väitteen määräaikaisten työntekijöiden aseman parantumisesta.

Innolink Researchin toteuttamaan kyselyyn vastasi internetissä 2 386 vastaajaa kaikista yliopistoista ja kaikilta tieteenaloilta. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,9 prosenttia suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot